Φεβρουάριος 2022

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 11:30
Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους


Τα ζώα φόρεσαν τα αποκριάτικα τους και ήρθαν στο Σπίτι των Παραμυθιών για να αφηγηθούν τις περιπέτειες τους.
Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 11:30, ντυμένους αποκριάτικα ή και όχι, για να τις ακούσετε με αυτιά και μάτια ανοιχτά. 

Τα παιδιά θα έχουν ενεργή συμμετοχή στην ιστορία. 
Θα γνωρίσουν μουσικά όργανα, θα  εξερευνήσουν το ρυθμό μέσα από το τραγούδι και την κίνηση, θα γίνουν τα ίδια οι ήρωες της ιστορίας. 

Εργαστήριο κατασκευής μάσκας
Με έμπνευση από τα παραμύθια, μικροί και μεγάλοι θα  κατασκευάσουν, θα διακοσμήσουν και θα πάρουν μαζί τους τη δική τους αποκριάτικη μάσκα.

Αφήγηση - υλοποίηση εργαστηρίου:  Γιώργος Ευγενικός, Σοφία Λουκά.


«Ιστορίες τολμηρών εραστών» Βοκάκιου


Μια ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στους έρωτες τολμηρών εραστών, μας περιμένει στο ζεστό χώρο του «Σπιτιού των Παραμυθιών». Θα μεταφερθούμε  στην εποχή του Μεσαίωνα και θα ακούσουμε ιστορίες, γεμάτες ερωτική ορμή, γέλιο και φάρσα, αναγκαία συστατικά της ζωής… Ικανά να νικήσουν την αρρώστια, το θάνατο και τον ίδιο το χρόνο... Κι όλα μέσα σε ένα Δεκαήμερο, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1353, χαρίζοντας στο Βοκάκιο την αιωνιότητα. "Δέκα ημέρες γεμάτες ιστορίες επίκαιρες... Ιστορίες γραμμένες ακριβώς την περίοδο που η όμορφη πόλη της Φλωρεντίας είχε χτυπηθεί ανεπανόρθωτα από την πανώλη.
«Αν η θλίψη γειτονεύει με την επιθυμία, οι συμφορές σκορπούν σαν έρχεται η χαρά» έγραφε και τέτοιες σκέψεις μέσα σε κάποιες  τολμηρές αφηγήσεις του, θα μοιραστούμε στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς».

Ακούμε  ερωτικές ιστορίες από την Βιολέτα Σολιδάκη με μουσική συνοδεία του Βασίλη Ματζουράκη και απολαμβάνουμε αρωματικό τσάι.

«ΦTOY ΠΙΠΕΡΙ ΙΙ» Γαμοτράγουδα και πιπεράτα παραμύθια, όλα τσ' Αποκριάς!


Γαμοτράγουδα και πιπεράτα παραμύθια, όλα τσ' Αποκριάς! Ανοίγει το Τριώδιο και οι αθυροστομίες, τα πιπεράτα τραγούδια, τα πικάντικα παραγωμύθια και οι ευτράπελες διηγήσεις, μας παρασέρνουν σ' ένα πονηρό σεργιάνι.

Γριές, γέροι, όμορφες, άσχημες, μοναχοί, γιατροί, πρακτικοί, ένα έχουν στο νου τους....πράξεις άνομες, καμώματα ακατονόμαστα! τώρα όμως είναι καιρός να ειπωθούν γιατί τώρα όλα επιτρέπονται!
Η Ανθή Θάνου θα αφηγηθεί τα πιπεράτα παραμύθια, η Κατερίνα Δούκα κι ο Αλέξανδρος Μακρής θα τραγουδήσουν τα τραγούδια της Αποκριάς. 
Η παράσταση απευθύνεται αυστηρά σε ενήλικο κοινό!!!

«Το ιερό και το άσεμνο» Καρναβαλικά έθιμα


«Το Σπίτι των Παραμυθιών το Μουσείο Αλλιώς» οργανώνει στην Αθήνα σε συνεργασία με την Ανθή Θάνου το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, ώρες 14:00- 17:00,  το εργαστήριο ενηλίκων με θέμα «Το ιερό και το άσεμνο» Καρναβαλικά έθιμα