Σεμινάριο Αφήγησης με τη Στέλλα Κασιμάτη

«Ένα παράθυρο στην αφήγηση Ελληνικών Μύθων»
με την Στέλλα Κασιμάτη,
Δασκάλα του International School of Storytelling, UK.
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της συμπλήρωσης όλων των θέσεων το σεμινάριο θα επαναληφθεί στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2018

Σχέδιο: Alice and Martin Provensen
Στις 14 – 15 Οκτωβρίου 2017 στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το μουσείο Αλλιώς», η Στέλλα Κασιμάτη θα υλοποιήσει βιωματικό σεμινάριο αφιερωμένο στην εξερεύνηση των βασικών αρχών της αφήγησης μύθων. Σε ποια παράδοση ανήκουν οι μύθοι; Όσο πιο πολύ ερευνήσουμε αυτήν την παράδοση τόσο πιο καλά θα αφηγηθούμε την ιστορία. Οι μύθοι μας αποτελούν τον θεμέλιο λίθο του δυτικού πολιτισμού και η αφήγηση τους ανοίγει πτυχές της ψυχής μας που η καθημερινότητα κρατάει σφικτά κλειστές.

Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τους μύθους μας, να παίξουμε παιχνίδια που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα, να γελάσουμε και να αναπτύξουμε την τέχνη του παραμυθά που καλύτερα ταιριάζει στους μύθους.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και προηγούμενη εμπειρία στην αφήγηση είναι απαραίτητη.

Ώρες σεμιναρίου: 
Σάββατο και Κυριακή: 10:00 – 17:00

Τιμή εισιτηρίου: 65€

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

Για το σεμινάριο είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης και η προεγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την  φόρμα που θα βρούνε ΕΔΩ

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς». Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα 


Λίγα λόγια για τη Στέλλα Κασιμάτη

Η Στέλλα Κασιμάτη κατάγεται από την Κρήτη, από το πανέμορφο χωριό Αμάρι στο νομό Ρεθύμνης. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Deree College στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Surrey στην Αγγλία.

Μία μέρα πήρε τον εννιάχρονο γιο της και δύο ανιψάκια να ακούσουν ένα παραμύθι. Όταν έφτασαν στην αίθουσα του Δήμου Χολαργού όπου θα γινόταν η εκδήλωση, ανακάλυψαν ότι ο παραμυθάς ήταν Αγγλος, και φυσικά θα μιλούσε στα αγγλικά. Τι να κάνουν; Αποφάσισαν να μείνουν λίγο και να ακούσουν. Τα τρία υπερκινητικά παιδιά κάθισαν απόλυτα ήσυχα για μιάμιση ώρα ακούγοντας ένα παραμύθι τα λόγια του οποίου δεν καταλάβαιναν. Η Στέλλα δεν πίστευε στα μάτια της. Αλλά το αποκορύφωμα ήταν την επομένη όταν διηγιόταν σε μια φίλη της στο τηλέφωνο ότι είχαν πάει σε μια παράσταση με παραμύθια χωρίς σκηνικά - στη σκηνή βρισκόταν μόνο ο παραμυθάς με μία καρέκλα. Τότε πετάχτηκε ο γιος της και είπε:
- Μαμά μην λες ψέματα, είχε πολλά σκηνικά και άλλαζε κουστούμια όλη την ώρα!
Εκεί «παραμυθιάστηκε» τελείως η Στέλλα: πήρε τα δύο παιδιά της και πήγε στην Αγγλία να σπουδάσει παραμύθια - Storytelling - στοInternational School of Storytelling στο Emerson College.

Σπούδασε για δύο χρόνια την τέχνη του αφηγητή, τα παραμύθια ως τέχνη, ο ρόλος της αφήγησης μέσα σε οργανισμούς, η διήγηση ως ίαση, κ.α. (The Craft of the Storyteller, Storytelling as a Performing Art, Storytelling inOrganisations, Storytelling as a Healing Art, κ.α.

Από τότε η Στέλλα παραμένει στην Αγγλία με τα παιδιά της.
Εργάζεται στο International School of Storytelling στην Αγγλία, στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης Αθήνας και το παράρτημα Κύπρου και στην Τουρκία, δίνοντας παραστάσεις για ενήλικες και καθοδηγώντας βιωματικά εργαστήρια.

Το όνειρο της είναι να συμβάλλει στην αναγέννηση του Αμάριου μέσω του παραμυθιού. Γι αυτό το λόγο ίδρυσε τον διεθνή σύλλογο «Φίλοι του Αμαρίου» ή «Friends of Amari» το 2008. ‘Εχοντας πίστη στη δύναμη του παραμυθιού, και με την συνεργασία Ελλήνων και ξένων παραμυθάδων, ο Σύλλογος διοργανώνει σεμινάρια, παραστάσεις και φεστιβάλ παραμυθιού, ενώ καλλιεργεί και προωθεί το πρότυπο της ζωής σε αρμονία με την φύση μέσω αειφόρων πρακτικών.
Ο Σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» έχει σκοπό, μεταξύ άλλων, την ίδρυση ενός Διεθνούς Κέντρου Παραμυθιού στο Αμάρι, όπου παραμυθάδες και άλλοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα σμίγουν, θα καθοδηγούν και θα παρακολουθούν εργαστήρια/σεμινάρια, θα κάνουν παρέα, θα λένε παραμύθια, θα ακούνε μουσική, θα τραγουδάνε και θα πίνουν και κανένα κρασάκι...