Αφήγηση παραμυθιών και εκμάθηση ξένων γλωσσών

Οι θέσεις για το εργαστήριο είναι όλες συμπληρωμένες. Σας ευχαριστούμε για το μεγάλο ενδιαφέρον. Σύντομα θα ανακοινώσουμε την επανάληψη του για όσους/σες δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν. Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο e-mail: afigisi@gmail.com. 


Βιωματικό εργαστήρι Αφηγηματικής τέχνης και Διδακτικής.



«Το Σπίτι των Παραμυθιών -Το Μουσείο αλλιώς » διοργανώνει στην Αθήνα, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, ώρες 10:00 -14:00, εργαστήρι για καθηγητές με θέμα «Αφήγηση παραμυθιών και εκμάθηση ξένων γλωσσών» με τον Γιώργο Ευγενικό και την Ιωάννα Γιώτη.

 Σε αυτό το εργαστήρι θα πειραματιστούμε με τις τεχνικές αφήγησης και τα εκφραστικά μας μέσα αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε το παραμύθι για να γίνει μέρος μιας διδακτικής ενότητας.  

Για ποιους: Το εργαστήρι απευθύνεται στους καθηγητές όλων των ξένων γλωσσών που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τα διδακτικά τους εργαλεία μέσω της αφήγησης παραμυθιών - ιστοριών αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που αγαπούν να μοιράζονται ιστορίες.

Η επιμόρφωση περιλαμβάνει 3 μέρη :

Πρώτο μέρος:
 « Ζέσταμα-Προετοιμασία για την αφήγηση », ασκήσεις κίνησης και έκφρασης εναρμονισμένες με την ύλη των επιπέδων Junior-A1-A2 με άμεση εφαρμογή στην τάξη.

Δεύτερο μέρος: Επινόηση και τεχνικές αφήγησης παραμυθιών.

Τρίτο μέρος: Διδακτική αξιοποίηση των παραμυθιών και εφαρμογή των γλωσσολογικών τους στόχων μέσω εναλλακτικών διαδραστικών παιχνιδιών.

Που: Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Mουσείο αλλιώς
Πλατεία Κύπρου και Θουκυδίδου 54, Αγ. Δημήτριος, Αθήνα, ΤΚ 17 343.

Πότε: Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Διάρκεια: 4 ώρες (10 :00 - 14 :00), ώρα προσέλευσης 09:30.
Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ.

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι:

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ
ΕΔΩ


e-mail: afigisi@gmail.com 
Τηλ. 6976111473, 2104313332


Προτείνεται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους άνετα ρούχα και κάλτσες.




Λίγα λόγια για τον Γιώργο Ευγενικό

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι  αφηγητής, επιμελείται παραστάσεις, σχεδιάζει και υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα,  εκπαιδευτικά προγράμματα  για ενήλικες και παιδιά,
με θεματικούς άξονες το παραμύθι και την αφηγηματική τέχνη. 
Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» , της Γιορτής Παραμυθιών Κέας και του Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας.
Δάσκαλος και διευθυντής της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Αφηγείται ιστορίες  από τη λαϊκή προφορική παράδοση, τη μυθολογία, ιστορίες βιωματικές και μαρτυρίες από τη σύγχρονη εποχή. Με τις ιστορίες του έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα την Κύπρο και το εξωτερικό. Έχει αφηγηθεί σε Φεστιβάλ, Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Λέσχες αφήγησης, Σχολεία, Ιδρύματα, στο Ραδιόφωνο την Τηλεόραση κ.αλ 
Tον Απρίλιο του 2020 δημιούργησε το «Παραμυθόφωνο», μία πλατφόρμα ηχογραφημένων παραμυθιών (podcast). Απευθύνεται σε ακροατές όλων των ηλικιών και από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του είναι πρώτο στην κατηγορία του, στις προτιμήσεις των ακροατών στην Ελλάδα και ακούγεται σε 105 χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχοντας ως στόχο τη συνθετική προσέγγιση της τέχνης και του λόγου αναζητά διαρκώς νέες μεθόδους που προάγουν την αφηγηματική τέχνη. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κούν. Ως ηθοποιός από το 1988 έχει παίξει σε  θεατρικές παραστάσεις  σε θέατρα όλης της Ελλάδας και του Εξωτερικού στον κινηματογράφο  και την τηλεόραση. Το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

https://evgenikos.blogspot.com/





Λίγα λόγια για την Ιωάννα Γιώτη

Υπότροφος της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (PARIS IV) με ειδίκευση στο Θέατρο και μεταπτυχιακό στη διδασκαλία μέσω θεατρικού παιχνιδιού, η Ιωάννα εργάζεται χρόνια ως
εκπαιδευτικός, ως εξετάστρια στις πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας και ως επιμορφώτρια καθηγητών ξένων γλωσσών. Έχει ασχοληθεί με την συγγραφή βιβλίων εκμάθησης γαλλικών αλλά και με την
εμψύχωση εργαστηρίων θεατρικού παιχνιδιού. Φοίτησε στο τμήμα υποκριτικής του Θέατρου των Αλλαγών και είναι απόφοιτος της  Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων μουσικοκινητικής, αυτοσχεδιασμού, σωματικού θεάτρου και θεατρικής αφήγησης παραμυθιών ενώ παράλληλα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με άξονα τα εναλλακτικά βιωματικά παιχνίδια για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.