Το Σπίτι των Παραμυθιών

«Το Σπίτι των Παραμυθιών»  προσκαλεί όσους αγαπούν ή θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική και παγκόσμια προφορική παράδοση.
Μύθοι, παραμύθια, θρύλοι, παραδόσεις του λαού μας και διαφορετικών λαών από κάθε γωνιά της γης, συναντώνται και περιμένουν να ακουστούν, να μοιραστούν, να διαδοθούν.


«Το Σπίτι των Παραμυθιών» ένα «μουσείο αλλιώς», έχει στόχο την ανάδειξη της άυλης παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και ​των μνημείων του λόγου.
Θεματικά καλλιτεχνικά εκθέματα γίνονται αφορμή και έμπνευση για περιηγητικές αφηγήσεις σε ένα χώρο που εκθέτει, διερευνά, τεκμηριώνει, εκπαιδεύει, συνεργάζεται με την κοινότητα και αλληλεπιδρά. Αφήγηση και μουσική, οικογενειακά διαπολιτισμικά εργαστήρια και επιμορφωτικά σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, συνυπάρχουν και αλληλοσυμπληρώνονται με άξονα το παραμύθι.


«Το Σπίτι των Παραμυθιών» βρίσκεται στην Αθήνα στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου, διαθέτει χώρους 200 τ.μ. που περιλαμβάνουν αίθουσες δραστηριοτήτων και εκθέσεων καθώς και θεματική βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο με δυνατότητα χρήσης νέων τεχνολογιών. Ο χώρος έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο του 2014.